Zaffre

 

 

Zaffre is een klein vocaal ensemble van Culemborgse vrouwen. Wij zingen uitsluitend a capella, dat wil zeggen: zonder instrumentale begeleiding.
Op deze site lees je wie wij zijn, wat wij zoal zingen en waar je ons kunt zien - en horen natuurlijk!

Zaffre heeft zich sinds de oprichting in 2005 ontwikkeld tot een dynamische a-capellagroep met een eigen stijl en geluid. De eerste jaren stond Zaffre onder leiding van Andrea van Beek. Vervolgens heeft Rob Meyboom het stokje een jaar lang overgenomen. Vanaf medio 2010 was jarenlang Dianne Liefting onze inspirerende dirigente, die ons liet kennismaken met improvisatie.

Wij werken doorlopend aan nieuw repertoire en een nog mooiere klank. Je zult steeds vaker van ons horen, want wij streven ernaar om regelmatig op te treden tijdens evenementen. Ook jullie evenement kunnen wij muzikaal opluisteren; kijk voor boekingen bij Contact. Daarnaast zullen wij ook eigen concerten organiseren. Hou onze Agenda in de gaten!

Wij repeteren elke donderdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in Culemborg. De repetities staan voornamelijk in het teken van klankvorming. Het instuderen van onze eigen partijen gebeurt thuis, met behulp van in eigen beheer gemaakte muziekfiles.

Dirigent Ineke Geleijns

Ineke Geleijns is opgeleid als pianiste en begeleider aan het Utrechts- en Rotterdams Conservatorium. Haar carrière heeft met name in het licht gestaan van begeleiden van zangers, koren en ensembles.

Vanaf 2010 werkt ze bij de Nationale Opera als workshopleider en ook daar werd ze opgeleid als ensemble- en workshopleider. Na een succesvol project als ensemblecoach en solistencoach in 'West Side Story' bij Het Concertgebouw in 2013 is ze zich meer en meer gaan toeleggen op het werken met zangers en groepen zangers.

Ineke werkte bijvoorbeeld als repetitor van 'Glorious Divas', heeft sinds 5 jaar een eigen koor 'InCanto' in Tiel, werkte samen met vele koren op middelbare scholen in het hele land en schoolt zich regelmatig nog bij als dirigent.

Met Zaffre werkte Ineke reeds intensief samen vanaf 2016 in het 'Middeleeuwen-project' en in theater De Fransche School i.s.m. de Belgische band Hermitage.

Sinds april 2017 is Ineke vaste muzikaal leider bij Zaffre.